Bijles Latijn

Het Latijn is van oorsprong een Indo-Europese taal die gesproken werd door de bewoners van Latium (het huidige Lazio), het gebied rond het huidige Rome. Het kenmerkt zich door een rijk gebruik van verbuigingen voor de naamwoorden en de werkwoorden. Net als andere talen maakte het Latijn een ontwikkeling door en door de uitgestrektheid van het Romeinse rijk is het Latijn bepalend geweest voor de verdere ontwikkeling van de talen in de diverse gewesten van het Rijk. De talen die overwegend door het Latijn zijn gevormd, worden Romaanse talen genoemd, met als belangrijkste vertegenwoordigers het Italiaans, het Frans, het Spaans, het Portugees en het Roemeens.

Latijn is een vak dat middelbare scholieren van het gymnasium volgen vanaf de brugklas en vervolgens als keuzevak volgen in de bovenbouw. Vaak is er de keuze tussen Latijn en Grieks. Wij bieden bijles Latijn aan voor onderbouw en bovenbouw gymnasiasten.

Wij nemen graag contact met u op

Uw naam

Uw e-mail

Uw telefoonnummer

Uw adres

Voor welk(e) vak(ken) zoekt u bijles?
AardrijkskundeANWBiologieDuitsEconomieEngelsFransGeschiedenisGrieksLatijnMaatschappijleerM&ONatuurkundeNederlandsNLTScheikundeWiskunde onderbouwWiskunde A (bovenbouw)Wiskunde B (bovenbouw)Wiskunde C (bovenbouw)Wiskunde D (bovenbouw)

Voor welk leerjaar zoekt u bijles?

Voor welk niveau zoekt u bijles?

Hoe heeft u ons gevonden?

Op welke aankomende dagen/tijden zou u eventueel een eerste bijles in willen plannen?
Voorbeeld: Ma 09-17, Di 09-17, Vr 09-17, Za 10-22, Zo 10-22.

Heeft u nog opmerkingen of vragen?